Vragen en antwoorden ivm de organisatie van het feestje

 

Hoeveel kinderen nodig ik uit?

Een algemene regel is, nodig zoveel kindjes uit als de leeftijd van je kind. Dus is je kind 5 jaar dan mag hij of zij 5 kindjes uitnodigen.

Dit is een regel die vrij goed werkt, maar uiteraard kan hier ook vanaf geweken worden.

 

Ik weet nog niet hoeveel kinderen gaan komen. Kan ik dan toch al reserveren?

Bij Heppie kids is er geen minimum aantal kinderen vereist. Je betaalt ook enkel voor de effectief aanwezige kinderen en het aantal producten dat gemaakt werd.

 

Hoeveel bad & beauty-producten kan ik maken?

Ik ben van mening dat een feestje "fun" moet zijn. Daarom opteer ik ervoor om het bij 2 producten te houden. Tijdens het maken ervan dienen de kinderen toch aandachtig te zijn en zich te focussen. Vermits ze dit al zoveel in school moeten doen, mag het op een feestje toch net iets minder streng. Toch?

Bovendien is er (als de tijd het toelaat) ook nog een papieren zakje dat de kinderen mogen versieren met stiften, stempels, stickers, washi-tape, ...

Hier kunnen ze dan, nadat ze eerst goed hebben moeten luisteren en het stappenplan van de producten hebben moeten volgen, helemaal los gaan en hun eigen fantasie en creativiteit aan het werk zetten.

Uiteraard kan er bij een zeer klein groepje en afhankelijk van de leeftijd, en welke producten er gekozen worden ook meerdere producten gemaakt worden. 

 

Helpende handen inschakelen

Jonge kindjes hebben hier en daar nog wat hulp nodig tijdens het maken van de producten. Zorg er daarom voor dat je (afhankelijk van de grootte van de groep) wat extra helpers in huis haalt.

 

Je kan geen omelet maken zonder eieren te breken

Sommige ingrediënten van de producten maken wat stof (zoals de poeders) of komen op de vloer terecht (zoals de bruisbalmix). Indien je dit liever niet hebt kies dan voor producten die zo weinig mogelijk opkuiswerk vragen.

P.s. Mocht je twijfelen over het "slijm". Dit geeft eigenlijk heel weinig geklieder en maakt niks vuil. En als er toch een accidentje gebeurt dan heb ik steeds middeltjes bij om dat op te lossen.

 

Wat moet ik zelf klaarzetten of voorzien?

Een grote tafel waar iedereen rond kan. Stoelen zijn vaak niet nodig. 

Voor sommige producten is er koud en/of heet water nodig.
Zeepjes en lipgloss vereisen een kookvuur (kookplaat).
De jelly soap en de shower melts hebben een plekje in de koelkast of diepvries nodig.


Voor het yogafeestje of de kids wellness party is er plaats nodig om yogamatjes te kunnen leggen,

 

Eten en drinken

Drinken kan je eventueel tussen de 2 producten in geven. Want meestal dient eerst de tafel opgeruimd te worden alvorens we aan het tweede product kunnen beginnen. De kinderen mogen dan ook even van tafel en rondlopen. Dus kunnen ze staande wel snel iets nuttigen.
Het eetmoment gebeurt best vóór aanvang van de activiteit of erna.

 

TIP 
Hang een ballon aan de voordeur zodat alle genodigden (en ik ook) onmiddellijk kunnen zien waar het feestje doorgaat.