Rust in je hoofd door handwerk

 

Er wordt zoveel van je gevraagd en er is altijd wel iets nieuws dat je aandacht trekt.

Je wordt overspoeld door duizenden prikkels die de rust in je hoofd verstoren en dat van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Je hebt rust in je hoofd nodig om helder te kunnen denken, goede keuzes te kunnen maken en om lekker in je vel te zitten. Als je constant in je hoofd bezig bent, belast je voortdurend je hersenen en je hersenen verbruiken veel energie. Je zult je uiteindelijk erg moe voelen.

 

Dus gun je bovenkamer af en toe wat rust. Maar hoe doe je dat dan?

 

Wil dat zeggen dat je nu ineens als een gek moet beginnen gaan te breien of te haken?

Nee helemaal niet. Gewoon bezig zijn met je handen is voldoende. En wat je juist doet speelt niet zo een grote rol. Probeer je wel bewust te zijn van de taak die je aan het doen bent. Bij routine klussen is er altijd ruimte om af te dwalen met je hoofd. Dwing jezelf daarom om ook nieuwe dingen uit te proberen.

 

Hou je van koken, ga dan samen met je kids koekjes bakken. Het deeg kneden, uitrollen, vormpjes uittsteken, insmeren met eigeel, ... dat doe je allemaal met je handen. 

Ben je niet zo een keukenprins(ses) of ben je liever creatief bezig. Print een paar leuke mandala's af, haal je kleurtjes erbij en maak samen de mooiste creaties. Deze kan je dan later misschien inkaderen en omhoog hangen. 

Heb je groene vingers? Laat je kinderen meehelpen in de tuin. Laat ze wroeten met hun handen in de aarde, kuiltjes maken, zaadjes strooien, plantjes planten, ... Echte quality-time voor jou en je kids, je gunt jullie hoofd wat rust én je tuintje ziet er achteraf een stuk beter uit.

Ben je meer een knutselaar? Het internet staat boordevol met allerlei knutsels. 

Het maakt dus niet uit wat je juist doet als je maar met je handen bezig bent. 

 

Werken met je handen helpt om je af te leiden. En dat is ook logisch eigenlijk. Je aandacht gaat even volledig uit naar wat je doet. Je verstand wordt op nul gezet en dat heeft positieve gevolgen voor je humeur. Je spanningen verdwijnen naar de achtergrond en je wordt rustiger.