relaxatiesessies voor kinderen

 

Hoe verloopt de relaxatie?

 

We doen ademhalingsoefeningen, grondingsoefeningen, vertrouwensoefeningen, bewegingsoefeningen,...

Momenten van spanning en ontspanning wisselen elkaar af.

Via aanraakspelletjes, massageverhalen, massagekaarten, kriebelliedjes, massagemateriaal, ... masseren de kinderen elkaar om beurt in tweetallen over de kledij heen.

Onderlinge kindermassage wordt toegepast om kinderen beter met elkaar te leren omgaan. Ze leren elkaar respecteren, vertrouwen en luisteren naar elkaar. De kinderen houden zelf de touwtjes in handen en geven zelf duidelijk de grenzen aan. Terwijl ze elkaar masseren krijgen zowel de gever als ontvanger een rustgevend, ontspannend gevoel. Ze ervaren hoe belangrijk het is om alle prikkels die de hele dag in het lichaam worden opgeslagen even los te kunnen laten.
  

Waarom onderlinge kindermassage?

 

Door elkaar te masseren leren kinderen via deze concrete ervaring om doelgerichter te communiceren. Grenzen stellen en goed, actief luisteren zijn de belangrijkste pijlers van deze methode. Deze vaardigheden zijn de basis van elke vorm  van sociaal gepast handelen. De kinderen houden zelf de touwtjes in handen en geven zelf duidelijk de grenzen aan. Daardoor creëer je zelfbewuste kinderen die ‘lekker ’in hun vel zitten en dat ook uitstralen. 

 

Voor wie?

 

 kinderen die meer zelfvertrouwen willen krijgen

 kinderen die meer lichaamsbesef nodig hebben

 zichzelf beter willen leren begrenzen

 zich beter willen kunnen concentreren

 meer rust nodig hebben

 meer energie willen hebben

♡ eigen kwaliteiten verder willen ontwikkelen en lekker willen functioneren op school en in  hun vrije tijd 

 alle kinderen die een moment van rust en ontspanning willen hebben

 

De kinderen houden bij deze massage de kleding aan. De volwassene ziet toe dat alles gebeurt binnen een respectvol kader.

Reportage TV Limburg Heppie Kids

Onderlinge kindermassage