Kindermassage

Bij kindermassage gaat het minder om het perfect manipuleren van de spieren maar veel meer om het leren omgaan met positieve aanraking en het stimuleren van de huid. 

Het gaat om bewustwording van het eigen lichaam en dat kinderen goed in hun vel komen te zitten.

Bij massage komt het stofje oxytocine vrij dat zorgt dat we ons beter, positiever en vrolijker voelen.

Aanraken is een eerste levensbehoefte voor zowel kinderen als volwassen. Voor een gezond lichaam en geest hebben we aanraking net zo hard nodig als voeding en beweging.

 

 

Massageruimte
Massageruimte

Massageruimte
Massageruimte

 

In onze huidige samenleving wordt er veel van kinderen gevraagd. Voor hen is het soms moeilijk om de prikkels die ze ervaren, te doseren en te verwerken. Ze raken snel uit balans. Aangezien alle indrukken van de dag in het lichaam worden opgeslagen, is het belangrijk deze zo nu en dan helemaal los te kunnen laten. Gebeurt dit niet voldoende dan kunnen er klachten ontstaan.

 

 


 

 

Massage helpt de dagelijkse prikkels te verwerken en voorkomt diverse lichamelijke, geestelijke en emotionele ongemakken.

Massage kan echter ook gewoon een aangename tijdsinvulling zijn, een moment van rust en ontspanning, van verwenning en genieten.

Massageruimte
Massageruimte

 

 

 

Tijdens de massage worden er verschillende technieken en methoden gebruikt op de blote huid of over de kledij heen (heppiemassage / happy kids massage / ADHD massage).

 

 

kindermassage

Voor kinderen van 6 tot 16 jaar

(Ook voor kinderen jonger dan 6 jaar als zij minstens 20 minuten stil kunnen blijven liggen.)

 

duomassage

Echte quality-time voor je kind en jezelf.

Maar ook andere combinaties zijn mogelijk.

Zoals broers & zussen, vriendinnen, ...


 

 

Algemene info:

 

Jij komt naar mijn praktijkruimte. Je hoeft niets mee te brengen.

 

Óf ik kom bij je thuis. Je betaalt hiervoor 10€ extra.

Ik breng mijn eigen materiaal mee (massagetafel, handdoeken, olie, muziek,...).

Jij zorgt voor een geschikte, warme en rustige ruimte waar niet teveel afleiding is.

 

Supplement verplaatsingsvergoeding: 

Voor de massages aan huis wordt een supplement aangerekend van 0,40€ per afgelegde km (heen en terug) vanaf Heppie kids. Parkeerkosten worden eveneens mee in rekening gebracht.

 

Aandachtspunten:

 

  • Er wordt enkel op afspraak gewerkt.
  • Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.
  • Bij latere afzegging wordt 50% van de ingeplande tijd aangerekend.
  • Bij niet opdagen betaal je de volledige massagebeurt. Betaling gebeurt contant na de massage.
  • Tijdens het intakegesprek worden er een aantal vragen gesteld met betrekking tot de gezondheid.
  • Personen die ziek zijn, koorts hebben of geblesseerd zijn worden niet gemasseerd.
  • Heppie kids is niet verantwoordelijk voor eventuele nadelige gevolgen van de massage indien er onjuiste informatie werd gegeven.      
  • De ouder mag tijdens de massage aanwezig blijven tenzij anders overeengekomen.

 

Wanneer niet masseren?

 

Er wordt niet gemasseerd bij ziekte, koorts, acute infecties, inwendige bloedingen, gezwollen lymfeklieren, binnen 24 uur na inenting, hoge bloeddruk, ader- en hartaandoeningen, kanker, besmettelijke huidaandoeningen, extreme vermoeidheid en slechte algemene gezondheid, 

 

 

Tussentijdse veranderingen betreffende de gezondheid moeten vóór de behandeling doorgeven worden aan de masseur. Deze massagebehandeling heeft enkel ontspanning of het veranderen van spierspanning tot doel. Het is geen vervanging voor medisch onderzoek of het stellen van een medische diagnose. De massagebehandeling mag ook niet gezien worden als een medische behandeling. De massage wordt ondergaan op eigen risico en de masseur zal niet aansprakelijk gesteld worden voor enige gevolgen, bijwerkingen en/of nawerkingen die mogelijk het gevolg zouden kunnen zijn van een massage. De klant geeft toestemming voor het afstaan van zijn persoonsgegevens die als doel hebben contact name en het verschaffen van inzicht in de gezondheidssituatie. In overeenstemming met de wet AVG heeft de klant ten allen tijde het recht op inzage, correctie of verwijdering van de persoonsgegevens.