Workshop enkel op aanvraag.

 

 

De workshop Happy Kids Massage Kriebelbox is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de zorg draagt over kinderen van 0 tot 4 jaar: kinderverzorgsters in kinderdagverblijven en crèches, peuterleidsters en onthaalouders.

 

 

We werken met de methode van Corina Elzenaar, de bedenkster van de Happy Kids Massage Cards geschikt voor iedereen die kinderen heeft tussen de 0 en 12 jaar of die hiermee werkt. Het gaat hier over een vorm van respectvolle, gewenste aanraking, met aandacht en liefde gegeven, over de kledij heen. De "massage" wordt gegeven op hoofd, schouders, rug en armen. 

 

De methode bestaat uit 22 verschillende grepen. Ze nodigen uit tot creativiteit doordat je er ook jouw eigen massageverhaaltjes, liedjes en versjes mee kan maken.

 

 

De Happy Kids Massage is zodanig ontwikkeld dat het geen of weinig voorbereiding vraagt.

 

Na deze workshop kan je de kinderen een korte massage geven volgens de Happy Kids Massagemethode in combinatie met  kriebelliedjes en massageversjes.

 

Maar je leert ook hoe je aan tactiele huidstimulatie kan doen en de kinderen verschillende materialen en texturen kan laten ervaren met materiaal vanuit de kriebelbox en dit op een speelse manier. Ook wordt reeds de aanzet gezet naar onderlinge kindermassage.

 

Inhoud:

 • Algemene uitleg over het effect van kindermassage en hoe het werkt, de do's en dont's 
 • De specifieke massagegrepen worden aangeleerd
 • Je krijgt mogelijke toepassingen van de grepen met behulp van het“Happy Kids Massageboek” waar zowel massageverhalen, kriebelliedjes als meerdere oefeningen in staan.
 • De mogelijkheden over hoe je de Kriebelbox kan toepassen en ook al aan onderlinge kindermassage kan doen

 Samengevat:

 • Duurtijd:  circa 2 uur 
 • Locatie: Heppie kids
 • Meebrengen: handdoek en gemakkelijke kledij aandoen
 • Investering: 85€ inclusief het Happy Kids Massageboek voor jonge kinderen t.w.v. 15€, een kriebelbox met minstens 5 kriebelspeeltjes, flesje olie en potje handcrème;
 • Extra's:  inlogcode van deze pagina waar je alle info snel terug kan vinden:
  ° handout van de power point + video met bijkomende uitleg
  ° alle filmpjes van de grepen/massages
  ° lijst met spelletjes en toepassingsmogelijkheden

  

 

De workshops kan ook online gegeven worden.

Je kan zelf een workshop aanvragen. Jij bepaalt datum en uur.
En zo kan je meteen aan de slag.