Drukte in je hoofd wegrollen met de stekelbal

 

Op het eerste zicht zou je denken dat dit een speeltje is van een hond. En inderdaad in de winkelrek bij de dierenafdeling zie je zo een soortgelijke stekelbal liggen.

Deze bal hier is echter een massagebal zonder een hondenpiepje ;-)

 

Wat kan je hier nu mee doen en wat is de bedoeling daar dan van?

 

Heel simpel eigenlijk. Ga rechtop staan of ga zitten op een stoel. Plaats de bal onder je (blote) voet en rollen maar. 

Ga met je voet voorzichtig naar voor en achter over de bal zodat je hele voetzool gemasseerd wordt. De druk pas je zelf aan, meer of minder, wat jij zelf lekker vindt.

Hierna is het heel fijn om ook even de zijkant van je voet te masseren door je voet wat gekanteld heen en weer over de stekelbal te bewegen. 

 

Doe dit zo’n 1 á 2 minuten en ga dan weer met beide voeten op de grond staan en voel het verschil tussen de gemasseerde en nog niet gemasseerde voet. Doe nu je andere voet en voel opnieuw na. 

 

In de voetfeflexologie wordt gezegd dat onder je voet heel veel reflexpunten liggen die je door de stekels op de bal gaat stimuleren. Deze reflexpunten zijn verbonden met de organen in ons lichaam. Dus het rollen met de bal heeft ook zijn positieve invloed op onze organen.

 

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt gezegd dat je door je voet over een bal te rollen nier-acupunctuurpunt 1 gaat stimuleren.

Hierdoor kan het verlichting bieden bij o.a.:

slapeloosheid, hartkloppingen, angst, slecht geheugen, manie, opvliegers, nachtelijk zweten. 

 

De zenuwen in je voeten worden tevens geprikkeld en de spieren worden gestimuleerd. Het verbeterd ook je bloedcirculatie.

 

Dat zijn de fysieke reacties op het rollen met een bal onder je voet.

Maar het helpt je ook nog op een andere manier. Het helpt je namelijk te aarden. En aarden is een hulp om ontspannen en stevig op de grond te staan. 

En dat kan dus heel nuttig zijn voor mensen die teveel in hun hoofd zitten, die te veel denken en piekeren.

Door je aandacht naar je voeten te brengen ga je uit je hoofd. Je verbindt je letterlijk via je voeten met de aarde en dat brengt rust maar geeft ook energie. 

 

Dus is het even te druk in je hoofd rol dan een paar minuutjes met je voeten over een bal en je voelt alles zakken en rustig worden.

 

Tip: Heb je niet meteen een stekelbal in huis? Met een tennisbal kan het ook hoor. Je mist dan wel de sensatie van de stekels. Je kan eveneens met de bal over andere lichaamsdelen heen rollen. Zo krijgt heel je lichaam een massage.